Rallylydnad

Vilken helg jag har haft. Den har både varit rolig, spännande och enormt jobbig. Jag var helt slut båda dagarna och somnade runt 20; samtidigt med Molly.
I lördags tävlade jag på Bro Håbo med Greta i avancerad klass. Detta var första tävlingen för detta år och som vanligt var jag nervös.
Jag hade med mig Molly också som skötte sig exemplariskt. Det var varmt ca 20 grader så hon tyckte det var skönt att sitta i vagnen och titta på alla hundarna. Lätt som en plätt 🙂
Det var iaf en dubbeltävling och jag har lärt mig att inte åka på andra tävlingar eftersom jag är så nervös så misslyckas jag oftast på en av banorna och det gjorde jag även denna gång. Jag fick 65 poäng på första rundan vilket inte är godkänt och 82 poäng på runda två vilket iaf är godkänt och jag var mer än nöjd. Duktiga lilla Greta.

Dag 2 var lite tuffare. Jag skulle ha haft hjälp med mig, men hjälpen backade ur i sista sekunden.
Jag hade med mig 3 hundar som skulle debutera i nybörjarklass och självklart Molly. På söndag var det inte så varmt och Molly var så mycket grinigare. Det var svårt att springa till bilen och byta hund hela tiden samtidigt som man skulle hålla Molly glad. Jag vart helt svettig. Sen ville hon inte riktigt vara tyst och lugn när jag skulle in på banan, men tack vare gulliga medtävlanden och folk som jobbade den dagen så hjälpte de mig att vagga henne.
Det var så många som frågade hur jag orkade med att tävla med alla dessa hundar samtidigt som jag hade en bebis med mig. De undrade varför inte husse kunde hjälpa till hahah. Det finns ingen husse svarade jag och om jag inte ger mig ut trots barn så kommer jag aldrig kunna åka iväg och tävla.

Men iaf….första rundan var katastrofal med alla hundarna. Jag hade ju inte riktigt tränat ute under vintern utan hemma eller i en hundhall. Men ja ja. Jag ville bara åka hem efter första tävlingen, men jag tänkte att de måste träna på att tävla ute så jag stannade. Till min förvåning fick alla 3 godkända resultat på runda två. Kan man gissa att jag var glad.

Så trots att det var en jobbig helg så var det en helg jag inte skulle velat vara utan.

Nästa helg tävlar vi i agility, men då har jag med mig lilla Melvin som kan hjälpa sin mamma 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *